Leta söka finna

Söker jobb. Letar jobb. Vill finna jobb. Nu. Nu. Nu.

Det är faktiskt inte kul att ligga vid poolen alla dagar i veckan. Jag vill ha ett jobb nu. Ett bra jobb.

Här finns massor av jobb för svenskar. Provisions arbete. Men de tackar jag nej till. Hatar pressen. Det är som att sälja jultidningar fast man är inte liten och oskyldigt söt längre. Nu ser man desperat och utsliten ut i ett sådant yrke. Plus att människorna i denna bransch är ohyggligt oärliga. Dom små föder en med pengar. Typ 20 euro varannan dag för att man ska stanna kvar hos dem. Så man får aldrig ut hela summan. Man är som en hund. Man blir ”matad” lite varje dag så man inte springer iväg. Helt sjukt.
Jag letar nu i affärer. Vanliga hederliga affärer och på hotell. Men det är svårt. Många har fullsatt med arbetare just nu. Men har jag tur och springer med mina CVn hela dagarna kanske någon ringer mig.

Det är svårt nu i Spanien. Jag brukar skämta med folk och säga; I Sverige var det lika lång kö till att köpa Iphone 5 som det är till arbetslöshetskassan här. Och det är sant för övrigt, jag har sett den kön själv. Otroligt mycket människor som vill få ut sina 3000 kr i månaden för att föda sina barn. Jag blir lite lätt illamående av alla som lider så av krisen. Jag såg en mamma med två barn i den raden av människor, hennes son höll henne i handen och den andra höll hon i som sov mot hennes bröst, man såg på hennes ansikte att hon höll inne tårarna.

Man blir väldigt ledsen. Så jag vände mig åt andra hållet. Vad kan man göra..

20121001-140724.jpg

Är ute och letar jobb idag som sagt. Det är varmt och man önskar att man låg i havet och flöt istället. Men det tjänar jag inget på. Var på massa hotell, klädaffärer, skoaffärer, en snubbe på en resturang tog mitt cv också, han sa att de sökte en servitris. Men hoppas jag får nåt annat. Många restauranger anställer folk en månad sen avskedar dom dem och de får inte ut sin lön. Alltså gratisarbete.

Igår var jag ute och sprang i solnedgången igen. Jag vet att många har sett bilderna på Facebook men min familj har ej FB så tyck inte jag är tjatig om jag lägger upp dem här också. ;p

20121001-141206.jpg

20121001-141232.jpg

20121001-141247.jpg

Bilden med stenfigurerna tycker jag om. Medans jag sprang på vägen så såg jag en stenhög bredvid vägen, sedan tre, fem, sen slutar vägen och ett hav av dessa stenskulpturer brer ut sig så långt ögat når. Väldigt vackert. Små minnesmärken av tusentals turister som varit här genom åren. Man blir mållös av att titta på dem.

Puss o kram! Nu ska jag äta lunch. Hörs..

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s